Søg


Beaujolais

  Filtrering

 • Pris

  Pris

  DKK 119
  DKK 179
  DKK  - DKK 

Beaujolais
En druesort, Gamay; en region, der ligger mellem Mâcon og Lyon på granitbakkerne mellem Saône og Loire floderne; et navn Beaujolais. Og dertil en herlig ligefrem smag. Måske er det at gøre det lidt for simpelt - der er forskelle som enhver der interesserer sig lidt for Beaujolais burde vide - men man kan få en masse fornøjelse ud af det selv om man kun ridser lidt i overfladen.
Beaujolais består af almindelig Beaujolais, Beaujolais Villages samt 10 Cru kommuner vi nævner her;
Brouilly: det største og sydligste cru, er let og ikke skabt til lang tids lagring.
Chenas: det mindste cru, skaber smukke, lidt kantede vine som kan, når de får nogen tids lagring, begynde at minde noget om Pinot Noir. På trods af den lille produktion kan man få god valuta for pengene.
Chiroubles: Skaber lette vine der skal drikkes unge. de har en kraftig og behagelig duft; de er fashionable  og derfor lidt dyre end de andre cru.
Côte de Brouilly: fra de solrige skråninger, er fyldigere, mere modne, kraftigere og skarpere i den betydning at de er bedre definerede end Brouilly.
Fleurie: er særdeles populær. kunne det være navnet der tiltaler forbrugeren? det er en rund, smidig, delikat, imødekommemde, klassisk Beaujolais cru.
Juliénas: det nordligste cru, skaber mere alvorlige vine, med tungere krop og struktur og krydret smag. Vi er på vej ud af fra Gamays soppebassin til dybere vand.
Morgon: tager os ind i den store, opulente forsamling med dens behagelige tætte kirsebær-blomme frugtsmag og stærke konstitution.
Moulin-à-Vent: er den vægtigste: kraftfuld, fint strukturet og burgundiske i sin stil; den skal have tid - fem år, ti år i de bedre årgange - for at nå toppen.
Régnié: har kun haft cru status siden 1988, jordbunde er relavtivt sandet, så vinene er gerne bløde og imødekommende.
Saint-Amour: står faktisk med det ene ben i Mâconnais. Der skabes en fint afbalancheret Beaujolais der ofte ligger i den lidt dyrer end af de 10 crus.Vi anbefaler

TilbudSe anmeldelseUdgået
Køge Vinhandel • Kirke Værløsevej 26, st. 2B, 3500 Værløse • Danmark • E-mail: info@koegevinhandel.dk • mobil +45 53 57 35 30 • CVR: 41112883