Søg


Pomerol/Lalande de Pomerol

  Filtrering

 • Pris

  Pris

  DKK 169
  DKK 465
  DKK  - DKK 

Pomerol
Pomerol er en lille appelation omkring 40 km oppe ad Dordogne floden fra Bordeaux. Les negociants på Libournes kaj ud til floden har handlet med Pomerol, St.-Emilion og andre vine fra omegnen i mange århundreder.  I hele det tidsrum har de næppe set så kraftig udvikling som der er sket de sidste 50 år.
Hvorfor vinene ikke var bedre kendt eller havde højere rang før den tid, ved kun guderne. Måske var det fordi les Bordelais nedstrøms traditionelt havde været en salgsmæssig barriere, der kontrollerede, eller endog annekterede, det der passerede under deres strategisk bedre placerede næser. Eller måske fordi man kan vandre tværs gennem Pomerols, blinke med øjenene - der er jo ingen landsby - og helt overse det.
Hvad årsagen nu end var, så blev Pomerol ikke klasificeret i 1855, og har aldrig været det, men kongen blandt dem, Château Pétrus, bliver nu anerkendt internationalt på højde med Haut-Médoc Premier Cru vine, og med priser der er højere end deres. dog kan der stadigvæk findes exceptionelle vine i Pomerol der er til at betale.
Det er i denne region Merlot druen viser sin bedste side, og det er tilsyneladende stik mod reglerne. Tag til Médoc, spørg hvem som helst om han vil bytte sit grus med ler, og han vil le højt. Men i Pomerol vokser de bedste vinstokke i tæt uigennemtrængelig lerjord; måske er det leret der giver den let mineralske smag.
Pomerol vinene er bløde, glatte, med fin aroma af blomme og solbær; fyldige, modne og saftige, rige, koncentrede og yppige, og alligevel helt tørre. strejf af ceder eller varm, ulmende brænderøg stammer fra fadene. de er ikke tunge, men heller ikke lette så lette som naboen St.-Emilion, blot tættere i strukturen, mere fjølsagtige og intense.Vi anbefaler

TilbudSe anmeldelseUdgået
Køge Vinhandel • Kirke Værløsevej 26, st. 2B, 3500 Værløse • Danmark • E-mail: info@koegevinhandel.dk • mobil +45 53 57 35 30 • CVR: 41112883