Søg

Priserne er kun gældende ved onlinekøb - min. 12 fl. gerne assorteret

Vinanmeldelser

Vinstyrke2.dk uge 49– 2019

Champagne Brut Selection, Abel Jobart, Frankrig Kr. 150,-

Lad mig slå fast med det samme: Jeg kan rigtig godt li’ denne champagne! Den har måske ikke den største kompleksitet, men den smager bare godt – og så er prisen yderst elskværdig. Kalk og kridt i næsen, kamilleblomst, rød bærfrugt og en anelse citrus. Frisk og indbydende. I munden blid mousse og behersket syre. Jeg støder på røde æbler, ribs og en snert af brøddej understøttet af en fin mineralitet. Her er pæn dybde og en behagelig blødhed, som inviterer til store slurke med deraf følgende festhumør. En oplagt nytårsboblevin.

Vinavisen.dk uge 48– 2019

2017 Domaine Carobelle, Gigondas, Rhône, Frankrig Kr. 150,-

Vellavet, økologisk rødvin på druerne Grenache, Syrah og Mouvèdre. I den lidt "grønne", men også komplekse smag er der noter af solbær og andre sorte bær, peber og kanel. Skænk den fx til en flæskesteg.

ANBEFALET vineXpressen.dk uge 48– 2019

2015 Auxey- Duresses Rouge, Domaine Labry, Bourgogne, Frankrig Kr. 185,-

Klassisk 2015er. Masser af krop, fylde og solmodenhed i frugten, der oser af mørke kirsebær garneret med en lille fin ristning. Syren er spændstig, mens frugten er frisk og indtagende med et saftevandsagtig touch på den gode måde.

ANBEFALET vineXpressen.dk uge 48– 2019

2016 Bourgogne Rouge, Domaine Vercheres, Bourgogne, Frankrig Kr. 100,-

Kan man få rød bourgogne til 100 kr., der kan drikkes? Ja, her er beviset. I Domaine des Vercheres får man en lille hindbær- og ribsduftende fætter med et strejf af peber og lidt stilk. Enkel og letløbende saft, der besidder alle bourgognes luftige dyder og friske syrebid. Bestemt godkendt.

ANBEFALET vineXpressen.dk uge 48– 2019

2016 Givry ”Jean Chofflet”, Domaine Chofflet Valdenaire, Bourgogne, Frankrig Kr. 139,-

Masser af røde bær, hindbær, ribs og lidt stenfrugt. Enkel og elegant vin, hvor blandt andet årgangens gode balance gør den til en klassisk og karaktertypisk givry.

ANBEFALET vineXpressen.dk uge 48– 2019

2016 Givry 1er Cru ”Clos de Choue”, Domaine Chofflet Valdenaire, Bourgogne, Frankrig Kr. 170,-

armonisk med toner af røde bær, først og fremmest hindbær, lidt kernemælk og en lille snert af kafferistning. Ikke den største koncentration, men ultra læskende vin, der smager bare sindssygt godt.

ANBEFALET vineXpressen.dk uge 48– 2019

2015 Rully Rouge ”Les 4 Vignes”, Domaine Michel Briday, Bourgogne, Frankrig Kr. 150,-

Klar og ren bourgogne-saft. Masser af røde bær, lidt blommesten og en kant af knækkede grene. Flot og meget koncentreret for en Rully, men vi har også med den maskuline årgang 2015 at gøre.

Vinstyrke2.dk uge 48– 2019

2013 Amarone, Caterina Zardini, Valpolicella classico Riserva, Italien Kr. 270,-

Her er en rigtig juleandevin. En af den slags, som står model til både fed sovs, brunede kartofler og rødkål. Amarone er i det hele taget et klassisk valg på de danske juleborde, og det giver god mening, fordi vinen både har kraften, saften, sødmen og krydderierne, der kan matche det udfordrende andetilbehør. Det med sødmen kan naturligvis gradbøjes, og i Caterina Zardinis riserva-version er den behageligt nedtonet. Alkoholen river lidt i næsen, men ellers er det de typiske sveske-, kirsebær- og vaniljenoter, der hænger i duften. En snert af timian og salvie ligger også og lurer. I smagen fornemmes primært tørret frugt. Vinen er krydret, varm og sødmefuld, men også pivtør. Vi har at gøre med en relativt slank amarone uden potente portvinsnoter. Point for det.

Vinstyrke2.dk uge 47– 2019

2017 Primitivo, Borocco, Puglia, Italien Kr. 70,-

Der køres tusindvis af billige primitivo-vine gennem kasseapparaterne i de danske supermarkeder, og fælles for de fleste er en overmoden/kogt frugt med deraf følgende høj sødmegrad, hed alkohol og manglende struktur. Jeg er ikke ligefrem fan af disse vine og var derfor en anelse på vagt, da jeg hældte denne syditaliener i glasset. Heldigvis gik det ikke så galt, som jeg kunne have frygtet. En lettere rustik vin, men med behagelig blommet frugt i duften og et forfriskende strejf af urter. På ingen måde sødladen. Heller ikke i munden, hvor noter af blomme og kirsebær tegner en frisk frugtprofil, og hvor både syre og tanniner er, hvor de skal være. Lidt kort i smagen, men prisen taget i betragtning et rigtig fint glas til søndags-pizzaen … eller onsdags-bolognesen.

Vinstyrke2.dk uge 46– 2019

2015 Chardonnay Exclusiv, Pfaffl, Niederösterreich, Østrig Kr. 125,-

Skal der skaldyr eller hvid fisk på bordet, kunne denne østrigske chardonnay være et flot bud på en vinledsager. En ganske mineralsk sag med duft af gejser og saltsten. I næsen også let parfumerede æbler og gule mirabeller. Smagen er frisk, men samtidig fylder vinen godt i munden. Noter af modne, saftige æbler blander sig med litchifrugt og en snert af bitterhed. Syren er sprød, og der er god længde og balance. Skulle jeg endelig sammenligne, ville jeg mene, at dette er det nærmeste, Østrig kommer på en vellavet chablis. Et glimrende glas.

>
Vinstyrke2.dk uge 46– 2019

2015 Creation, Rhônea, Vacqueyras, Frankrig Kr. 225,-

Det rene efterår på flaske. Duft af løv i skovbunden, syltede blommer, brombær og varm chokolade. En anelse alkoholisk, uden det dog tager overhånd. Varmen breder sig også i munden, og der er god dybde og tæthed. Sødmen er behersket, men frugten moden. Her er masser af tørstof, og vinen er stadig lidt stram i tanninen.Jeg ligger og svinger mellem fire og fem stjerner, men vinen er en kende for højt prissat (30 EURO hos producenten), og det trækker desværre ned. Server den til kraftige kødretter, eller gem den af vejen. Der er masser af år tilbage i den.

Vinstyrke2 uge 45– 2019

2018 Riesling, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig Kr. 90,-

Alsace-riesling i den ikke helt tørre ende. Tyskerne ville nok kalden den ”feinherb”, men nu er vi altså i Nordfrankrig, og der bruger man ikke den slags betegnelser. Klassisk næse med nuancer af gule mirabeller, æbler og citrus. Også et mineralsk touch. I munden fornemmes en let fedme og frugtsødme. Modne og saftige gule blommer i kombination med en fin, men behersket syre. Du går ikke helt galt i byen, hvis du serverer denne hvidvin til hvid fisk eller asiatisk krydrede retter. En blød og behagelig riesling.

Vinstyrke2 uge 44– 2019

2015 Château Mazeyres, Pomerol, Bordeaux, Frankrig Kr. 234,-

Pomerol-vinene er ikke altid lige imødekommende som unge, men det er ikke tilfældet med denne 2015’er fra Château Mazeyres, men ganske behagelig og forbløffende drikkeklar. Blød og venlig i næsen med indslag af mørke bær, chokolade, tobak og en antydning af efterårsløv. Varm i munden med runde hjørner, moden blød frugt og et krydret touch. Syren er let, og vinen virker nærmest saftig. Jeg ville servere denne Pomerol til retter med dyrevildt. Saucen bør ikke være for kraftig, men det saftige element i vinen vil udgøre et fint modspil til det lidt tørre vildtkød. Det er ikke en længelevende vin, men 3-5 år mere i kælderen vil den sagtens kunne klare.

Vinstyrke2.dk uge 42– 2019

2016 Château Fleur Cardinale, Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig Kr. 369,-

Selv om denne maskuline merlot stadig er fortvivlende ung, ulmer potentialet lige under overfladen. Det er stor vin, og med bare et par år i kælderen vil den udvikle sig vildt flot. Her og nu handler det om rå, mørk frugt. I næsen nærmest likorøse noter af kirsebær, blåbær og brombær. I munden er vinen dyb, tæt og fedmefuld med sorte bær og let bitre mokkatoner i eftersmagen. Har du mod på at gå om bord i denne kraftkarl, så giv den et par timer på karaffel. Ellers vent nogle år.

Vinstyrke2.dk uge 42– 2019

2010 Château Devise d’Ardilley, Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrig Kr. 135,-

Denne bordeaux har ni år på bagen, men fornemmer du det i glasset? På ingen måde. Og det er det fantastiske ved en årgang som 2010. Den er stadig så ungdommelig, potent og klassisk længelevende, at alderen nærmest ikke bider på den. De, der i sin tid har investeret i de lavere rangerende cru bourgeois-vine, har med andre ord gjort et godt kup. I dag er 2010’erne svære at finde på vinhandlernes hylder, og priserne er skudt i vejret. Denne udgave fra Devise d’Ardilley kan dog stadig købes for fornuftige penge. Slottet – eller rettere sagt domainet – kan ikke trække på stolte historiske traditioner; det blev etableret i 1991. Men pyt med det, for flaskens indhold fejler intet. En udtalt duft af brændt bark, mørke bær og fine krydderurter stiger op i glasset. Smagsmæssigt fornemmes både solbær og brombær, tobak, cedertræ og nyspidset blyant i et forbløffende friskt og køligt udtryk. En stringent, men ikke stor vin, som kan nydes nu. Et par år yderligere på langs tager den dog ikke skade af. 4½ stjerner, som i dette tilfælde rundes op til 5.

Berlingske uge 42– 2019

2016 Château La Lagune, Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrig Kr. 442,-

Først og fremmest meget velafbalanceret sag med moden blåbærfrugt med klare noter af lakrids og sveske. Moderat fadpræg. Til den slanke side, men også blød og meget saftig.

Berlingske uge 42– 2019

2016 Château Prieure-Lichine, Margaux, Bordeaux, Frankrig Kr. 392,-

Markant præg af Haribos labre larver (karamelglaseret lakrids), hvilket er typisk for margaux. Blød og velafrundet og en smule lettere end La Lagune. En vin, som kører på elegancen.

Berlingske uge 42– 2019

2016 Château Lilian Ladouys, Saint-Estephe, Bordeaux, Frankrig Kr. 194,-

Åbner sig fint efter grundig iltning med meget klassisk udtryk med et let medicinsk mineralsk præg. Relativt stram og ganske lækker mund.

Berlingske uge 42– 2019

2016 Château Ormes de Pez, Saint-Estephe, Bordeaux, Frankrig Kr. 285,-

Åbner sig fint efter grundig iltning med meget klassisk udtryk med et let medicinsk mineralsk præg. Relativt stram og ganske lækker mund.

Vinavisen.dk uge 42– 2019

2017 Pinot Gris Grand Cru Kirchberg de Barr, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig Kr. 155,-

Denne dejlige, økologiske hvidvin er sød - så sød, at vi var lige ved at sætte den under "søde vine". Den har en god druesmag med noter af honning og blomster. Nyd den fx til kager og frugt, nødder og snacks.

Vinstyrke2.dk uge 41– 2019

2009 Château Bel Orme Tronquey Lalande, Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrig Kr. 165,-

Det er sjældent at støde på stor, moden bordeaux, som stadig kan købes for rimelige penge. Men hos Køge Vinhandel gemmer de på en skatkammervin, som leverer på alle 12 cylindre fra det øjeblik, du hælder den i glasset. Hold da op for en næse! Violer, solbær, brombær og syrlige kirsebær. Også chokolade, tobak, læder og grafit … Ja, alt det en top-bordeaux skal kunne – og lidt til. Moden og alligevel med en vis friskhed og et lækkert parfumeret strejf. I munden mærkes i højere grad, at vinen er på vej ind i sit sekundære stadie. Et let, men charmerende forfald er ved at indfinde sig. Frugten virker varmere og lettere kondenseret. Dog er syren intakt, og der er pæn længde. 2009 var en drømmeårgang i Bordeaux. Det er man ikke i tvivl om med denne ædle, elegante og i alle henseender fuldkomne vin. Jeg kan kun opfordre på det kraftigste: Køb den, og drik den af dine bedste glas.

Vinstyrke2.dk uge 41– 2019

2015 Château la Tour de Bessan, Margaux, Bordeaux, Frankrig Kr. 212,-

Feminin vin med højt merlot-indhold og blide, let parfumerede toner af blomster, kirsebær og blomme og lidt tobak. Uimodståelig margaux-næse, som smagen dog har svært ved helt at leve op til. Endnu ganske ungdommelig og uden den store dybde. Mørk, varm og knap så vedholdende i frugten. I eftersmagen let bitre toner, og tanninerne stadig en smule prikkende. Den fine 2015-årgang taget i betragtning kunne jeg godt have ønsket mig lidt mere gods i vinen. På den anden side kan jeg ikke helt se bort fra dens charmerende feminine træk – ikke mindst i duften – og jeg lander derfor på fire fuldfede stjerner. Oplagt vin til retter med kalv eller fuglevildt.

Ekstra Bladet uge 40– 2019

2016 Divinum Grenache-Merlot, vignerons Catalans, Frankrig Kr. 65,-

Fra det sydfranske. Diskret i næsen men rimelig imødekommende i smagen med et frugtigt ligefrem udtryk. Lidt let i syren, men pæn frugt intensitet. Mellemlang afslutning. 87/100 point.

Vinstyrke2.dk uge 40– 2019

2010 Château Le Temple,Medoc, Bordeaux, Frankrig Kr. 110,-

Pæn bordeaux fra en årgang, der gør hele forskellen. 2010 var ud over det sædvanlige, og det bærer denne vin også præg af. I svagere årgange havde den formentlig ikke helt kunne levere det samme. Duften er blød og moden med nuancer af mørke bær, flødechokolade og vanilje. Let og lækker. Smagen er rund og blommet – ikke voldsomt dyb, men behagelig med en del brombærsyre og et behersket tanninbid. Først og fremmest en madvin. Giv den noget modspil fra en velstegt hakkebøf med bløde løg og brun sovs. Det vil klæde den.

Vinavisen.dk uge 40– 2019

2017 Hautes Côtes de Nuits Blanc, Pierre Laurent, Bourgogne, Frankrig Kr. 125,-

En helt usædvanlig dejlig hvidvin, hvor druen Chardonnay spiller på alle tangenter i duft og smag. Der er en fin duft af blomster og en elegant, men også kraftig druesmag med æbler og citrus og mineralitet. Dertil en frisk syre og lang eftersmag.

Ekstra Bladet uge 38– 2019

2016 Macon Villages, Vignerons de Mancey, Bourgogne, Frankrig Kr. 90,-

Fersken i duften. Medium koncentration og en ganske pæn frugtig chardonnay med fersken, tropiske frugtnoter og krydderier i smagen. Velbalanceret med en pæn afslutning. Ganske pænt køb. 89/100 point

Vinstyrke2.dk uge 38– 2019

2014 Pernand Vergelesses Blanc, Bourgogne, Frankrig Kr. 220

Spændende glas fra et af Côte de Beaunes knap så hypede distrikter. Hvor Meursault- og Puligny-vinene ofte har mere fedme, fornemmes i denne vin en slankere og mere syrerig stil. Duft af kamilleblomst, revet citronskal og citronmelisse. Ja, i det hele taget en del citrus. På én gang syrlig og sødmefuld i munden med mindelser om citronsorbet eller -fromage. Selv om årgangen er 2014, virker vinen påfaldende ungdommelig.

Vinstyrke2.dk uge 38– 2019

2016 Chablis, Lavantureux Freres, Bourgogne, Frankrig Kr. 160

Dette er kommune-chablis, som præsterer et pænt stykke over gennemsnittet og såmænd godt kunne snige sig igennem som en 1. cru. Her er god dybde og modenhed i det, jeg vil kalde fornem bourgogne-kvalitet. Tydelig kalket mineralitet i næsen. Noter af modne, sprøde æbler og sødmefuld akacieblomst fornemmes både i duft og smag. Syren er behersket, men dog nærværende, og en lille saltet tone pirrer smagsløgene. Måske ikke den friskeste chablis, jeg har smagt, men yderst imødekommende. Lad være med at gemme den. Den er klar og skal drikkes nu til et dejligt stykke med fjordrejer. Du må godt komme mayonnaise på.

Vinstyrke2.dk uge 36– 2019

2017 Pierre Laurent, Hautes Côtes de Nuits Blanc, Bourgogne, Frankrig Kr. 125

Indbydende bourgogne-duft af den slags, man næsten ikke kan få nok af at indsnuse. Hvide blomster, modne grønne æbler og klassisk smørfedme. Smuk mineralitet – nærmest vulkansk i udtrykket – og en markant syre, som går igen i smagen, men alligevel er pænt pakket ind i fed gul frugt. Som den står i glasset, udvikler vinen sig hele tiden. Den er stadig ungdommelig i udtrykket og vil helt sikkert tage på i vægt efter et par år, men her og nu er den ganske lækker og frisk. Prøv den til dampet pighvar.

Vinstyrke2.dk uge 38– 2019

2017 Sauvignon Blanc Gran Reserva, Leyendas, Maule Valley, Chile Kr. 100

Skal jeg drikke sauvignon blanc, har jeg det generelt bedst med vinene fra Loiredalen. De er friskere, mere mineralske og knap så hysteriske i udtrykket som visse newzealandske grape- og tropefrugtbomber. Her har vi fat i en vin, der er midtimellem. En frisk, let drikkelig sag, som bare skal køles godt ned og serveres til en gang nykogte krabbekløer med sauce verte. Karakteristisk duft af kattebakke og hyldeblomst med en antydning af tropisk frugt. Det tropiske går igen i smagen, men på en mere civiliseret måde. I afslutningen bitre noter af grapefrugthinde. Oversøisk – ja, bestemt. Men det er lykkedes denne chileproducent at tæmme aromaerne, så vinen faktisk er til at holde ud at drikke.

Vinstyrke2.dk uge 36– 2019

2017 Macon-Chaintre, Domaine Barraud, Bourgogne, Frankrig Kr. 115,-

Barraud-familien har gang i rigtig mange vinmarker i Macon-distriktet. Denne vin stammer fra en mark i kommunen Macon Chaintré og har den karakteristiske varme tone, som kendetegner hvidvinene fra det sydlige Bourgogne. I næsen en svag frugtsødme – primært med noter af meget modne æbler og et hint af fersken. Smagsmæssigt holdes sødmen i ave af en forfriskende syre, der også giver plads til lidt kernebitterhed og små indspark af dild og anis. En fint balanceret bourgogne, som vil tage sig rigtig godt ud i selskab med eksempelvis gravad laks – naturligvis med rævesauce. .

Vinstyrke2.dk uge 36– 2019

2016 El Arbol, Aranleon, Utiel-Requena, Spanien Kr. 125,-

100 procent tempranillo i mørk, spicy stil. Lagret på franske og ungarske fade i 12 måneder, men ganske nænsomt, så træet ikke dominerer. En rigtig lammevin – gerne så krydret som muligt, så matchet mellem vinens krydring og lammets ditto bliver perfekt. Mørke kirsebær, blommer, nellike og allehånde hænger i næsen. I smagen får du koncentreret bærfrugt, julekrydderier, peber og et hint af urter. Markant tørhed og stringens og en fin balance mellem frugt og fad gør dette til et fornuftigt bud – også prismæssigt – på en spanier, som leverer præcis det, den skal: Drikkeglæde og madvenlighed. 5 velfortjente stjerner. .

Ekstra Bladet uge 35– 2019

2016 Chablis 1. Cru Fourchaume, Lavantureux, Frankrig Kr. 295,-

UGENS BEDSTE VIN Fyldig med masser af stenfrugt, mineralske noter og blomster i duft og smag. Mange lag og en flot dybde i vinen. Pæn syre og lang vedvarende afslutning. 93/100 point. .

Vinstyrke2.dk uge 35– 2019

2016 Clos Reyssier, Barraud, Pouilly-Fuissé, Frankrig Kr. 170,-

Vi er i det sydlige Bourgogne, og det fornemmes tydeligt i de varme og sødlige toner i denne vin fra Macons bedste distrikt. Det indebærer knap så meget friskhed, men undertiden kan det også være rart at få en hvidvin med lidt sul på kroppen. Lækker næse med nuancer af ananas, pære og hvid røg fra de sidste gløder i bålet. Smagsmæssigt bevæger vi os over i de mere ferskenagtige noter, et touch af syltet ananas og en let bitterhed i afslutningen. Vinen har god dybde, og syren sidder lige i skabet. Retter med fed fisk, kammuslinger eller kylling matcher vinen flot. .

Vinstyrke2.dk uge 34– 2019

2016 Château Peyrabon, Frankrig Kr. 122,-

Modsat foregående udgave af Peyrabon er denne 2016’er et langt mere lovende bekendtskab. De fem stjerner kan den endnu ikke snige sig op på, men om nogle år bliver det et fremragende glas, er jeg sikker på. At årgangen er fænomenal, står ikke til diskussion. I næsen noter af sorte bær, lidt kølende kamfer og mentol, mørk chokolade og vanilje samt et drys krydderurt. Stadig ungdommelig i munden med nuancer af solbær, kirsebærsten og kødglace. Tanninerne suger godt i gummerne og vidner om, at denne vin endnu er i sin vorden. 4½ stjerner. .

Vinstyrke2.dk uge 34– 2019

2012 Château Peyrabon, Frankrig Kr. 115,-

Når jeg stikker næsen i sådan en fætter, bliver jeg mindet om, at jeg drikker alt for lidt bordeaux. Blommer, creme de cassis, kaffe, tobak og eg … ja, den oser langt væk af Médoc. Smagen er en anelse parfumeret med noter af solbær og bouillonterning. Udtørrende tanniner og en stram bagkant lukker dog lidt af for frugten, og vinen kan forekomme lettere undermoden. Den har ikke helt det bundtræk, der skal til, for med tiden at blive ret meget bedre. Men er man til bordeaux og ikke vil betale formuer for en flaske, er Peyrabon et fint bud på en fornuftigt prissat cru bourgeois. Og husk, at når der kommer mad til, bløder de stramme tanniner op og giver plads til alle de øvrige elementer i vinen. Prøv med en engelsk bøf.

Vinstyrke2.dk uge 34– 2019

2016 Pinot Noir, Domaine Vercheres, Bourgogne, Frankrig Kr. 100,-

God basis-bourgogne, som prismæssigt ligger, hvor den skal ligge. Duftmæssigt til den mørke og modne side: Brombær og kirsebær med et urtet tvist af skvalderkål. I munden relativt rustik. Frugten ganske let – typisk pinot noir – og en anelse stilket, hvilket kunne tyde på vinificering med brug af hele klaser. Syren er ret nedtonet. Vinen præsterer klart bedre på 2. dagen. Et fint glas til retter med vagtel eller fasan.

Vinstyrke2.dk uge 32– 2019

Reservé Abel Jobart, Champagne, Frankrig Kr. 180,-

Som regel skal du betale over 200 kr. flasken, før du får rigtig interessant champagne i glasset, men undertiden kan du være heldig at støde på en lille perle, som prismæssigt lægger sig i underkanten af det ekstravagante. En sådan flaske er denne nonvintage-udgave fra producenten Abel Jobart i Montagne de Reims. I glasset en livlig mousse. I duften svagt ristede noter, nedfaldsæbler og lidt kridt. Smagen bevæger sig over i saftige røde æbler understøttet af en kalket tørhed og lidt citrus/orange i eftersmagen. Et glimrende glas, som qua ikke mindst prisen ender på fem stjerner. Drikkes som aperitif eller til lette fiskeforretter.

Vinstyrke2.dk uge 32– 2019

2016 Macon-Fuisse, Domaine Barraud, Bourgogne, Frankrig Kr. 115,-

Macon-Fuissé kommer fra kommunen Fuissé, hvor man også producerer de mere anerkendte Pouilly-Fuissé-vine. Barraud-familien (far, mor og søn) fremstiller en ganske spændende udgave, som med sine toner af kandiseret og nærmest oxideret frugt får dig til at spile næseborene ud. Gule blommer, akacieblomst og en snert af neglelakfjerner hænger i glasset. At vinen har syre, fornemmes også tydeligt. Vinen fylder rigtig godt i munden. Den er sådan lidt old school på den gode måde. Altheabolsje, bergamotte og lidt sødere citrusnoter tegner smagsprofilen. I eftersmagen mærkes syren, men også lidt varme.

Berlingske uge 31– 2019

2015 Cabernet Sauvignon Reserva, Leyendas, Maule Valley, Chile Kr. 80,-

En smule urtegrøn næse med en kant af mørke bær og blyant. Lækker saftig i munden med god dybde for en chile-vin i det prisniveau. En amorspil opad for god sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Ekstra Bladet uge 30– 2019

2015 Haute Coutume, Côtes du Roussillon Villages, Frankrig Kr. 100,-

Peber og krydrede noter i duften. Moden i udtrykket med sorte bærnoter, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Anelse tørre tanniner. Krydret afslutning. 88/100 point.

Berlingske uge 29– 2019

2016 Carmenere Reserva, Leyendas, Maule Valley, Chile Kr. 80,-

Masser af solbær, urtegrønne toner, støv, jern og lidt ristet kaffebønne i næsen. Ditto i smagen, der er et klassisk skoleeksempel på solmoden, chilensk carmenere. Tre stjerner og Madsens amorspil opad for sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Vinstyrke2.dk uge 27– 2019

2016 ”Jean Chofflet” Givry Rouge, Chofflet-Valdenaire, Bourgogne, Frankrig Kr. 139,-

Sniffer du grundigt til vinen, er det nærmest som være i producentens dybe kældre. Det fugtige og let jordslåede hænger i næsen. Der er også elementer af røde kirsebær, hindbær og grønne urter og lidt afbrændt tændstik. Smagsmæssigt en ganske nydelig frugt peppet op af et fint drys hvid peber.

Vinavisen.dk uge 27– 2019

2017 Passe Colline, Rhonéa, Ventoux, Frankrig Kr. 70,-

En rigtig god Rhône-rødvin på de traditionelle druer Grenache, Syrah og Carignan. Smagen med noter af mørke bær, tobak og læder udvikler sig hele vejen frem i den lange eftersmag.

www.Vinstyrke2.dk uge 26– 2019

2016 Riesling Grand Cru Wiebelsberg, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig Kr. 135,-

Duften er dyb og ganske moden med anstrøg af blomster og gule frugter og et pift af petroleum og flint. En fedmefuld mundfølelse og en let sødtone understreger modenheden og giver sig udslag i smagsnoter af både syltet ananas og grape.

Ekstra Bladet uge 25– 2019

2016 Roque Colombe, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig Kr. 230,-

Intens krydret næse. Blød og rund med masser af koncentration og nerve. Sorte bær, lakrids, peber, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning. 91/100 Point.

Ekstra Bladet uge 25– 2019

2015 Creation Vacqueyras, Rhônea, Frankrig Kr. 225,-

Let modne noter. Krydret og koncentreret med brombær, sorte kirsebær, peber, tobak og vanilje. En seriøs vellavet Rhone vin med en lang krydret afslutning. 90/100 point.

Vinstyrke2.dk uge 25– 2019

2015 Cabernet Sauvignon Gran Reserva, Leyendas Familia, Chile Kr. 95,-

. En god, moden vin med grønne noter i stor stil: Solbærblade, grøn peber og urter. Hertil kommer lidt chokolade og en antydning af kamfer. I munden er vinen ganske saftig med en mintet friskhed og masser af solbær-power. Afslutter en anelse mundudtørrende, som om træet fra fadlagringen ikke er helt integreret.

Ekstra Bladet uge 23– 2019

2015 Cachos de Oro, Leyendas Familia, Chile Kr. 160,-

Vin på cabernet og camenere fra Maule. Urtet i duften. Pæn koncentration. I smagen sorte modne bær, let parfume, urter, tobak og vanilje. Lidt spids i syren. Mellemlang afslutning. 89/100 point.

Vinavisen.dk uge 23– 2019

Pinot Noir ”1964”, Vignerons Catalans, Pays d’Oc, Frankrig Kr. 55,-

En rigtig god rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir. Vinen har en delikat frugtfylde i udpræget fransk stil. Prisen er yderst attraktiv.

Ekstra Bladet uge 21– 2019

2016 Haute Coutume, Vignerons Catalans, Collioure, Frankrig Kr. 115,-

Vin fra det sydligste Frankrig. Flot tæt næse med masser af sorte bær. Krydret i smagen med brombær, tobak og vanilje. Saftig og vellavet vin med en pæn længde. 90/100 point.

Vinavisen.dk uge 21– 2019

2017 Côtes du Rhône, Domaine Carobelle, Frankrig Kr. 80,-

En rigtig lækker rødvin, der både er økologisk og vegansk. Den er lavet på Rhône-druerne Syrah, Grenache og Cinsault og har en harmonisk smag med en let "støvet" tørhed, men også frugt og sødme samt noter af blommer, lakrids og krydderurter.

Vinavisen.dk uge 19– 2019

2015 Elevation, Vignerons Catalans, Côtes du Roussillon, Frankrig Kr. 80,-

Glimrende rødvin på druerne Syrah og Grenache. Smagen er i fin balance med noter af blommer og kirsebær, læder og tjære. Her foregår der noget hele vejen frem i eftersmagen. En meget anvendelig vin.

Berlingske uge 13– 2019

2015 Château Peyrabon, Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrig Kr. 116,-

Rigtig lækker bordeaux-næse med en kant af blyant, fortættet grafit og cedertræ bøffet op med lidt solbær og et lille raffineret ymerpræg. Meget velstruktureret og ret koncentreret vin til prisen, hvilket skyldes årgangen. Et sublimt bordeaux-køb. Fire store stjerner.

Berlingske uge 12– 2019

2016 Saint-Veran, Domaine Thomas, Bourgogne Kr. 110,-

Først lidt hvide asparges, så lidt kridtet tørhed, æblekerne, kiwi og ananas. Enkel, ren og frisk bourgogne med en lille bittertørhed bagest på tungen. Drikker godt.

Berlingske uge 11– 2019

2015 Confidence de Prieure-Lichine, Margaux Kr. 197,-

Ganske åben bordeaux med 2015-årgangens karakteristiske mørke let sveskede frugt, som dog her får følgeskab af let grøntsagsagtige noter af bl.a. peberfrugt. En del jord i eftersmagen.

Berlingske uge 10– 2019

2016 Givry ”Clos de la Choue, Chofflet-Valdenaire, Bourgogne Kr. 170,-

Vidunderlig duft af søde, modne kirsebær og mandel. Meget delikat og saftig i munden med flot balance mellem frugt, syre og alkohol. Måske ikke den vildeste dybde, men nydelig lille bourgogne.

Berlingske uge 6– 2019

2015 ”Sur la Roche” Pouilly-Fuissé, Daniel Barraud, Bourgogne Kr. 215,-

Dybt gylden i glasset. Frugten er meget moden og sødmefuld, hvilket dels skyldes den varme årgang, dels området. Vi taler blød, fed ferskenfrugt med let oxidative noter. Fire og en halv stjerne.

Ekstra Bladet uge 6– 2019

2016 Leyendas Carmenere Reserva, Chile Kr. 80,-

Røde bær i duften. En frugtig og ligefrem vin med røde bærnoter, tobak, krydderier og strejf urter i smagen.

Berlingske uge 5– 2019

2015 Pommard, Jerome et Benoit Sordet, Bourgogne Kr. 270,-

En anelse lukket p.t., men besidder fine toner af søde kirsebær og blå blommesten. Frisk og elegant i stil med god dybde, koncentration og syre. Glimrende vin, der vil profitere af lidt tid på flaske. Fire store stjerner.

Berlingske uge 4– 2019

2015 Château Mazeyres, Pomerol Kr. 234,-

Mørk, moden og svesket 2015-frugt, let kageagtig med rosinnoter. Sødmefuld mund, men også en del tanniner, som griber om gummerne. Ligner en light version af l’Eglise Clinet til Kr. 2.000,-.

Berlingske uge 2– 2019

2016 Givry ”Jean Chofflet” Chofflet Valdenaire, Bourgogne, Frankrig Kr. 139,-

Efter et stykke tid i glasset dukker en helt pæn pinot-tone op inklusive fløjl. Vinen er blød i munden og kunne måske bruge lidt mere frisk syre, men det er pæn rød bourgogne til prisen.

Ekstra Bladet uge 2– 2019

2014 Pernand Vergelesses Blanc, Sordet, Bourgogne, Frankrig Kr. 220,-

Fra et lille område ikke langt fra Corton højen tæt på Beaune. Flot næse med toast og fersken noter. Pæn koncentration og en flot vellavet vin. Bourgogne er dyrt, men denne er ganske flot til prisen og på mange måder en flot vin. 91/100 point

Berlingske uge 43– 2018

2015 Givry 1. Cru ”Clos de Choue”, Chofflet-Valdenaire, Bourgogne, Frankrig Kr. 155,-

Masser af friske kirsebær. Smeltende blød og laber i munden med rigtig god koncentration for en givry. Slank og trimmet som en catwalkmodel. Rigtig meget bourgogne til prisen. Bravo!

Berlingske uge 42– 2018

2011 Château Prieure-Lichine, Margaux, Bordeaux, Frankrig Kr. 347,-

2011 er ikke den største årgang, men efter dekantering er denne klassiske bordeaux 4. cru fint åben med mørk blåbærfrugt, cedertræ, tobak, svesker og endda trøffel. Relativt let og en anelse tør mund, men prisen fejler ikke noget.

Berlingske uge 40– 2018

2014 Château de Pitray, Castillon Côtes de Bordeaux, Frankrig Kr. 80,-

Klar merlotpræget, St. Emilion-lignende bordeaux med mørk frugt i form af skovhindbær og en smule sveske samt lidt underskov og svampe. Blød profil, men med 14-årgangens friskhed. Kan nydes fra nu og et par år frem. Fem og en halv stjerne.

Berlingske uge 39– 2018

2016 Chardonnay, Vignerons de Mancey, Bourgogne, Frankrig kr. 86,-

Lækker duft: lime, ananas, smør og en lille kant af fad. Ikke vanvittig dyb, men utrolig godt afstemt. God balance mellem frugt, syre og alkohol. En vin med høj genkøbsfaktor.

Berlingske uge 38– 2018

2015 Château Le Temple, Medoc, Bordeaux, Frankrig kr. 97,-

Relativt lys og luftig for årgang 2015. Moden letkrydret solbær-brombærfrugt og behersket træ. Fint åben og nem at drikke nu.– fire og en halv stjerne.

Berlingske uge 37– 2018

2017 Bardolino Classico, Roccolo del Lago, Italien kr. 55,-

Dufter lidt som en ripasso, men bare lettere og lysere i frugten. Ganske rund og frisk i munden. Nok en vin, som de fleste vil kunne lide.

Berlingske uge 34– 2018

2017 Chardonnay, Roccolo del Lago, Veronese, Italien kr. 55,-

Tydeligvis koldgæret hvidvin med noter af bergamotte, blomster og melon. Kunne være lavet hvor som helst, men ganske frisk og pæn til prisen – fire og en halv stjerne.

Vinavisen.dk uge 30– 2018

2017 ”Le Bine” Guiseppe Campagnola, Valpolicella kr. 65,-

Let og læskende rødvin på druerne Corvina og Rondinella. En god hverdagsvin med noter af kirsebær og blommer.

Vinavisen.dk uge 32– 2018

2017 Arnaces, Tenute Arnaces, Pinot Grigio, Venedig, Italien kr. 58,-

Til prisen en rigtig god hvidvin på økologisk dyrkede druer. Fin, når man er mange, og gerne vil skænke noget læskende i glassene.

Ekstra Bladet uge27– 2018

2016 ”Jean Chofflet” Domaine Chofflet-Valdenaire, Bourgogne, Frankrig kr. 122,-

Jordbær og hindbær i duften. Imødekommende flot vin med røde kirsebær, krydderier og strejf vanilje. Medium koncentration, flot syre og en lang krydret afslutning. 90/100 point – GODT KØB

Vinavisen.dk uge 28– 2018

2016 Ripasso Guiseppe Campagnola, Valpolicella Classico Superiure, Italien kr. 77,-

Denne rødvin på druerne Corvina og Rondinella er en ripasso - altså en vin, der har ligget på kvaset fra fremstillingen af amarone. Den har god frugt, men også en uventet markant tørhed. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.

Vinavisen.dk uge 22– 2018

2016 Campo Alegre, Bodega Burdigala, Verdejo, Rueda, Spanienkr. 79,-

Vellavet hvidvin med god druefrugt, fin krydring, tilpas syre ... En meget anvendelig vin til mad og terrasse. Flasken har skruelåg.

Vinavisen.dk uge 22– 2018

2016 Bles Roble, Bodega Aranleon, Valencia, Spanien kr. 56,-

Til prisen en meget lækker rødvin på økologisk dyrkede druer - Bobal og Tempranillo. Den har dejlig druefrugt, bløde tanniner og et strejf af egetræ fra tre måneder på fad.

UGENS VINHIT - Vinexpressen.dk uge 21– 2018

Chofflet-Valdenaire – Givry 1. cru Clos de Choué 2015 Kr. 155,-

Masser af friske røde, kirsebær og en snert af tjære. Frugtig bourgogne med rigtig god koncentration for en givry. Meget bourgogne til prisen. Bravo. Ugens Vinhit.

ANBEFALET - Vinexpressen.dk uge 21– 2018

Prieuré-Lichine, Margaux 2011 Bordeaux Kr. 327,-

Meget klassisk bordeaux med toner af solbær, blyant og ristet fad. Varm og solmoden i smag med fin elegance. Anbefalet.

ANBEFALET - Vinexpressen.dk uge 21– 2018

Leipp-Leininger Riesling Grand Cru Zotzenberg 2016 Kr. 118,-

Masser af citrus, melon og en lille snert af terpentin i duft. Dejlig tør alsace-vin med en lækker friskhed i syren. Anbefalet.

ANBEFALET - Vinexpressen.dk uge 21– 2018

Domaine Barraud – Pouilly-Fuisse "Alliance Vieilles Vignes 2016 Kr. 143,-

Vidunderlig duft af citrus og ananas. Ren og meget vellavet hvid bourgogne med masser af sprød syre og en dejlig styret alkohol. Anbefalet.

Vinavisen.dk uge 20– 2018

2017 Bles Tinto, Bodega Aranleon, Valencia, Spanien kr. 50,-

Denne lette og billige rødvin er lavet på druerne Bobal, Tempranillo og Cabernet Sauvignon. Den er ukompliceret, nem at drikke og meget anvendelig til mange retter. En udmærket hverdags-vin.

Vinavisen.dk uge 18– 2018

2011Bracamonte Crianza, Grupo Yllera, Ribera del Duero, Spanien kr. 84,-

Frugt, tørhed, mint og chokolade, træ ... Udpræget madvin.

Berlingske uge 17– 2018

2015 Bourgogne Chardonnay, Domaine Bernard Moreau, Frankrig kr. 82,-

Citrus, ananas og et lille pikant viff af smør. Top vellavet standard-bourgogne med dejlig friskhed og en lille cremet fedme. Her får man rigtig meget bourgogne til prisen.

Berlingske uge 16– 2018

2015 Gewürtztraminer, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig kr. 95,-

Fuldtonet gewurz osende af litchi frugt og rosenblade. Relativ senhøstet stil med en del restsødme (20 gram). Frem med munster-osten!

Ekstra bladet uge 15– 2018

2015 Pinot Gris Grand Cru Kirchberg de Barr, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig Kr. 123,-

Abrikos i duften. Sødmefuld i smagen med blomster, abrikos og ferskennoter. Flot balanceret med en pæn dybde og fyldighed. Krydret afslutning. 90/100 Point

Berlingske uge 14– 2018

2016 Solo, Bodegas Aranleon, Utiel-Requena, Spanien, Kr. 79,-

Krydret varm og mørk frugt - meget spansk. En del tannin i munden. Tre en halv stjerne.

Vinavisen.dk uge 14 – 2018

2013 Caterina Zardini, Valpolicella Classico Superiore, Italien kr. 96,-

Harmonisk og lækker rødvin med en blød, afrundet smag, noter af røde sommerbær og kirsebær, en fin krydring og en samarbejdsvillig tørhed.

Ekstra bladet uge 14 – 2018

2009 Solco, Valturio, Marche, Italien kr. 140,-

Fra Marche i det centrale Italien. Krydret i udtrykket med sorte kirsebærnoter i smagen. Pænt balanceret med en pæn afslutning. 88/100 point

Ekstra bladet uge 12 – 2018

2012 Heidrom, Cabernet Sauvignon-Merlot, R. & A. Pfaffl, Niederosterreich, Østrig kr. 239,-

Blend af merlot og cabernet sauvignon fra Niederösterreich. Intens moden frugt i duften. Koncentreret med solbær, meget urtede noter, tobak og vanilje. Meget krydret i stilen med en lang afslutning.

Berlingske uge12 – 2018

2016 Rafale Rose, Cabernet Sauvignon, Vigneron catalan, Frankrig kr. 36,-

Enkel og lige ud ad landevejen rosé med slikagtig jordbærfrugt. Sødmefuld easy drinking. Fornuftig pris – fire en halv stjerne.

88/100 point Ekstra Bladet uge 11 – 2018

2015 Gewürtztraminer Grand Cru Kirchberg de Barr, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig Kr. 140,-

Intense blomsternoter i duften. Krydret i smagen med abrikos, melon og masser af blomster. Medium koncentration. Pæn afslutning. Pæn men synes ikke helt den holder Grand Cru kvalitet.

Berlingske uge 9 – 2018

2013 Julienas, Maison Coquard, Beaujolais, Frankrig Kr. 60,-

Relativt gammel Beaujolais med fire et halvt år på bagen. Noterne af kirsebær, jordbær og hindbær er blevet syltet, som i rødgrød. Her er også et strejf af peber og stadig god, frisk syre. Fire en halv stjerne.

Berlingske uge 9 – 2018

2011 Champagne, Abel Jobart, Frankrig Kr. 168,-

Moden og fremskreden vintage-champagne med toner af ristet brød, hasselnødder og nedfaldne æbler. Skal drikkes nu.

Vinavisen.dk uge 10 – 2018

2016 Pierre Laurent, hautes Côtes de Nuits, Bourgogne, Frankrig Kr. 102,-

En god Bourgogne-rødvin til en rimelig pris og med en fin Pinot-smag. En vin, der er nem at drikke, og som mange vil kunne lide. Bemærk: Kun 12 procent alkohol.

Vinavisen.dk uge 8 – 2018

2014 Givry 1. Cru Clos du Choue, Domaine Chofflet-Valdenaire, Bourgogne Kr. 139,-

Let og læskende Bourgogne-rødvin med god og ren Pinot-karakter. En lækker og meget anvendelig vin.

Berlingske uge 7 – 2018

2015 ”Jean Chofflet” Givry, Domaine Chofflet-Valdenaire, Bourgogne Kr. 116,-

Oceaner af kirsebær og mandel. Lækker, ren og elegant i smagen med flot og velintegreret syre. Fremragende til prisen. Fem flotte!

Berlingske uge 6 – 2018

2009 Château Bel Orme Tronquey de Lalande, Haut-Medoc Kr. 145,-

Næsten sort vin uden alderstegn. Fin dyb næse med mørk frugt, solbær, brombær, svesker og behersket træ. Frugten er moden uden at være jammy. Flot til prisen – fem en halv stjerne.

Vinavisen.dk uge 6 – 2018

2012 Mas Janeil, Francois Lurton, Côtes du Rousillon-Village, Frankrig Kr. 99,-

Vellavet rødvin på druerne Grenache, Carignan, Syrah og Mourvèdre - en ligefrem vin, måske uden mange smagsmæssige svinkeærinder, men med kvalitet hele vejen igennem. I smagen mørke bær og noter af mørk chokolade og eucalyptus.

Berlingske uge 5 – 2018

2015 ”les Chataigniers” Pouilly-Fuisse, Daniel et Julien Barraud, Bourgogne, Frankrig Kr. 167,-

Virker usvovlet og særdeles åben i næsen med saftige indslag af æblemost og modne gule blommer. Blød og fyldig med god intensitet. Ganske glimrende vin. Fire store.

Vinavisen.dk uge 5 – 2018

2016 Tierra de Luna, Bodega Piedra Negra, Mendoza, Argentina Kr. 53,-

Vellavet rødvin på druerne Syrah og Malbec. I smagen fyldig, blød frugt med noter af blommer, kirsebær, chokolade og lidt tobak. Endvidere en charmerende, lille sødme. Prisen 53 kr. er attraktiv. Flasken har skruelåg.

Berlingske uge 4 – 2018

2009 Chateau Lamothe-Bergeron, Haut-Medoc, Bordeaux Kr. 145,-

Man mærker tydeligt den modne, runde og sødmefulde frugt fra det varme år. Næsen er åben og pænt udviklet med hindbær, tørret frugt og lakrids. I munden afrundet og let drikkelig.

Ekstra Bladet uge 4 – 2018 – 89/100 Point

2011 Gran Malbec, Bodega Piedra Negra, Valle de Uco, Argentina Kr. 185,-

Intens og koncentreret vin med blommer, mørk chokolade, varme krydderier og vanilje. Lang krydret afslutning.

90/100 point - Ekstra Bladet uge 3 - 2018

Diego Pressenda Barolo La Torricella, Piemonte, Italien kr. 179,-

Let alkoholisk næse med røde kirsebær og blommer. God, potent frugtintensitet, unge faste tanniner, endnu ikke meget kompleksitet, men fint potentiale og godt udgangspunkt med solid struktur.

Vinavisen.dk uge 3 - 2018

2013 Gran Lurton, Bodega Piedra Negra, Cabernet Sauvignon, Valle de Uco, Gran Reserve, ArgentinaKr. 123,-

En rigtig god rødvin med markante tanniner og udpræget en madvin til en kraftig ret - og med en overraskende krydring af "After Eight" chokolade.

Ekstra bladet uge 2 – 2018 – 92/100 Point

2014 Alka Carmenere, Araucano, Chile Kr. 419,-

Franske Lurton familiens chilenske vin. Mørke modne bærnoter. Let brændt i smagen med brombær, blomme, lakrids, peber og vanilje. Koncentreret vin, seriøs i udtrykket og velbalanceret med fadet. Lang afslutning. En af de bedste carmenere vine jeg har smagt.

Vinavisen.dk uge 2 - 2018

2013 Campo Alegre, Bodega Burdigala, Toro, Spanien, Kr. 108,-

En rødvin, der er spansk kvalitet hele vejen fra duft til eftersmag, og som kan hamle op med kraftige retter. Den har en fin krydring og en ikke-kvælende tørhed, der lader den fyldige frugt og sødmen komme til deres ret.

Vinavisen.dk uge 52 - 2017

2015 Humo Blanco ”Edicion Limitada”, Hacienda Araucano, Pinot Noir, Lolol Valley, Chile Kr. 83,-

Pinot-druen kommer fornemt frem i denne vellavede, økologiske rødvin fra Chile. Vinen har en god, ren frugtsmag og fin balance mellem sødme og syre. Til sidst en tørhed, der fortsætter i eftersmagen og gør vinen fin til mad. Og så er der i øvrigt kun 13% alkohol.

Vinavisen.dk uge 41 - 2017

2013 Chacayes, Bodega Piedra Negra, Valle de Uco, Mendoza, Argentina kr. 419,-

En stor og fantastisk flot rødvin - efter den høje pris sikkert en topvin i få eksemplarer. En vin til velhavende fodboldspillere og kinesere. Vinen har en lækker frugtfylde med mørke bær, brombær og slåen, en fornem krydring og unægtelig nogle markante procenter. Udpræget til kraftig mad.

89 point - Din Vin Guide November 2017

1988 Haute Coutume Rivesaltes Ambre, Frankrig kr. 136,-

Nøddetoner i duften. Oxideret vinstil med orangenoter, mandler, krydderier og tørrede frugter. Alkoholen lidt brændende. Lang afslutning. Nyd den til nøddedesserter.

88 point - Din Vin Guide November 2017

1998 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Rubin med brun kant, ældet, ikke helt balanceret i næsen, men med moden frugt og kirsebær. Syltede kirsebær i munden.

88 point - Din Vin Guide November 2017

2000 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Brun, nærmest tawnyfarvet og med lys kant. Duft af moden frugt og hyldebær. Modne kirsebær, dejlig krydret og meget bløde tanniner.

90 point - Din Vin Guide November 2017

2006 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Dyb rubin. Fin frugt I næsen med hyldebær og skovbær samt lidt vegetabile noter. Flot frisk frugt, men ukompliceret og uden dybere lag bag, godt tanninbid.

90 point - Din Vin Guide November 2017

1994 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

En anelse udvikling og tørrede trænoter. Lys chokolade og i munden lidt tør bagerst. God fin vin der måske nok viser lidt udvikling. Men mangler lidt dybde og kompleksitet.

90 point - Din Vin Guide November 2017

1996 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Modne noter i duften. Stadig masser af let tørrede blommer, sød lakrids, peber og vanilje. Vellavet, blød og rund I udtrykket. Lang afslutning.

90 point - Din Vin Guide November 2017

1997 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Diskret I duften. Røde bærnoter og sødme i smagen med tobak, læder og vanijle. Blød og mild I udtrykket. Mellemlang afslutning.

92 point - Din Vin Guide November 2017

2002 Port Quinta do Estanho kr. 235,-

Rubin, lys kant. Moden frugt I næsen, mørke bær, boysenbær og lidt chokolade. Meget blød, men med lidt bid i enden. Fint mode nog drikkeklar. Et fint glas.

91 point - Din Vin Guide November 2017

Abel Jobart vintage 2011 Champagne kr. 168,-

Diskret i næsen. Noget aggressiv i moussen med grønne æbler, hvid peber og blomster i smagen. Lidt simpel og kort afslutning.

90 point - Din Vin Guide November 2017

Abel Jobart Blanc de Blanc Champagne kr. 255,-

Gær og en anelse limeskal i næsen. Søde noter med bolcher i smagen. Der kommer lidt nærmest lidt frisk figen. En rigtig god balance med små fine bobler og herlig gærkarakter, der giver dybden. Afslutningen er syngende ren frugt, der bare danser rundt på tungen. Bider lidt til sidst men er ren og lækker

90 point - Din Vin Guide November 2017

Abel Jobart Brut Reserve Champagne kr. 152,-

Blød med god cremet mousse fra små bobler. Et tropisk element, der holdes i stram snor af god syre og citruskarakter. Dejligt dansende elegance.

91 point - Din Vin Guide November 2017

Abel Jobart Prestige Champagne kr. 178,-

Fin mousse med små elgante bobler i glasset. God balance I næsen, hvor der er ro på elementerne. Intet springer frem, men leveres subtilt. Smagen bekræfter finessen I denne vin. Noter af citrus, græs og æble star flot I forhold til syren. En vellavet flaske vin.

Vinavisen.dk uge 39 - 2017

Blanc de Blanc, Abel Jobart, Champagne, Frankrig kr. 255,-

Tør er den, men ganske dejlig. En vellavet champagne, blanc de blanc - hvid på "hvide" (grønne) druer. I smagen noter af især citrus, men også sommeræbler. Dertil noter af brød. Ganske fine, stadige bobler og lang eftersmag.

Ekstra Bladet uge 38 - 2017

2014 Riesling Grand Cru Wiebelsberg, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig kr. 108,-

Typisk riesling karakter i næsen med et strejf terpentin. Fyldig med stenfrugter, limefrugt og hvide blomster i smagen. Flot koncentration, rimelig syre og en lang afslutning. Fire flotte stjerner. 89/100 point

Berlingske uge 37 - 2017

2016 Chardonnay Rafale, Vignerons Catalan, Pays d’Oc, Frankrig kr. 36,-

Ananas og honningmelon i både duft og smag. En del sødme i smagen får den til at virke fyldig. Man får, hvad man betaler for.

Ekstra Bladet uge 37 - 2017

2015 Zweigelt Sandstein, Weingut Pfaffl, Østrig kr. 77,-

Røde bær i næse. En kølig ung vin hvor frugten dominerer. Ribs, sorte kirsebær, violer og lakrids i smagen. Vellavet dog med en lidt tør afslutning. 87/100 point

Vinavisen uge 37 - 2017

2014 Vacqueyras, Domaine Carobelle, Rhône, Frankrig kr. 89,-

Udmærket rødvin på økologisk dyrkede druer, Grenache og Syrah. Tør - faktisk ret markant tør, der gør den til en udpræget madvin. I smagen noter af lakrids, tjære og tovværk.

90/100 Point - Din Vin Guide September - 2017


2012 Barolo, La Torricella, Diego Pressenda, piemonte, Italien kr. 179,-

Let alkoholisk næse med røde kirsebær og blommer. God, potent frugtintensitet, unge faste tanniner, endnu ikke meget kompleksitet, men fint potentiale og godt udgangspunkt med solif struktur.

90/100 point – Din Vin Guide - September - 2017

2014 Cabernet Sauvignon, Thomas Goss, McLaren Vale, Australien kr. 119,-

Solbær i duften. Vellavet vin med pæn concentration. Saftig i udtrykket, bløde tanniner og masser af bærintensitet i smagen. Krydret lang afslutning.

Ekstra Bladet uge 35 - 2017

2014 jerome Chezeaux, Bourgogne Blanc, Frankrig kr. 108,-

Citrusnoter i duften. Pæn frugt med især fersken i smagen, medium koncentration og en mellemlang afslutning. SImpel men velfungerende. 87/100 point

Ekstra Bladet uge 35 - 2017

2014 Saint Veran, Julien & Daniel Barraud, Bourgogne Blanc, Frankrig kr. 145,-

Frugtig intens i duften med fadtoner. Seriøs, fyldig vin med fersken, vanilje, krydderier i smagen. Yderst velbalanceret med en lang eftersmag.89/100 point

Ekstra Bladet uge 35 - 2017

2015 Macon-Fuisse, Julien & Daniel Barraud, Bourgogne Blanc, Frankrig kr. 112,-

Pæn koncentration og en lidt varm vin i stilen. Fersken, limefrugt, abrikos og vaniljestrejf i smagen. Vellavet vin med en flot koncentration og en frugtig afslutning. 89/100 point

Vinavisen.dk uge 35 - 2017

2014 Riesling Grand Cru Zotzenberg, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig kr. 108,-

En let, frisk og læskende hvidvin på økodruer. Tre år gammel og fint afrundet med noter af eksotiske frugter, en god syre og mineralske noter. Lang eftersmag.

Ekstra Bladet uge 34 - 2017

2010 Chiù, Valturio, Marche, Italien kr. 196,-

Krydret i duften. Brombær, tobak, peber og vanilje i smagen. Vellavet, saftig i stilen med en krydret afslutning. 89/100 point

Berlingske uge 33 - 2017

2015 Hautes-Côtes de Beaune Rouge, Domaine Labry, Bourgogne, Frankrig kr. 99,-

Søde kirsebær, blommesten og et lille strejf af stilk. Letbenet, velproduceret og nydelig bourgogne, der bare drikker godt.

Ekstra Bladet uge 33 - 2017

2008 Savennieres, Château de Varennes, Loire, Frankrig kr. 99,-

Meget moden chenin fra Loiredalen. Oxideret og mørk i farven med lang skindkontakt. Meget modne toner i smagen og en vin der givet vil dele folket. Tør med smag af smør, modne abrikoser, nedfaldspærer og krydderier. Koncentreret med en lang afslutning. Ubetinget madvin. Men også en vin der skal drikkes snart. 88/100 point

Vinavisen.dk uge 33 - 2017

2015 Tamerice, Valturio, Marche Bianco IGT, Italien kr. 92,-

Denne økologiske hvidvin smager godt, og med sin tørhed og krydrede noter er den udpræget en madvin - og vin til en ret, der smager af noget. I smagen noter af pære.

Berlingske uge 32 - 2017

2014 Cabernet Sauvignon Gran Reserva, Leyendas de Familia, Maule Valley, Chile kr. 76,-

Grøn peber, urt og solbær. Medium koncentreret sag med en let strukturerende garvesyre. Pæn chilener om end lidt mainstream-agtig.

Ekstra Bladet juli - 2017

2015 Bardolino Classico, Roccolo del Lago, Italien kr. 50,-

Masser af røde bær i duften. En let rødvin fra Gardasøens bred med røde kirsebær, let tørhed, blomster i smagen. Velfungerende. 87/100 point

Berlingske uge 31 - 2017

2014 Chiroubles, Maison Coquard, Beaujolais, Frankrig kr. 68,-

Floral, kirsebæragtig og åben næse med masser af ung bærfrugt. Frisk beaujolais uden den store substans.

Ekstra Bladet uge 31 - 2017

2014 "Clos de Choué” Givry 1. Cru, Domaine Chofflet-Valdenaire Bourgogne, Frankrig Kr. 139,-

Fra det sydige Bourgogne. Intense røde bærnoter i duften. Hindbær, jordbær i smagen med lette krydderier og strejf vanilje. Pæn syre. Lidt spinkel men vellavet. Let blomstret syrlig afslutning. 89/100 point

Berlingske uge 30 - 2017

2015 Bourgogne Pinot Noir, Bernard Moreau, Frankrig Kr. 81,-

Klassisk bourgogne, hvor man blandt andet finder indslag af rød stenfrugt. Letbenet og frisk i mund. Bedst, når den nydes let sval.

Ekstra Bladet uge 27 - 2017

2012 Château Penin Grande Selection, Bordeaux Superiore, Frankrig Kr. 76,-

Fra Bordeaux. Flot koncentration, en fydlig vin med brombær, mocca, tobak og vanilje i smagen. Meget klassisk, velbalanceret med en let krydret afslutning. Til prisen et flot glas. 89/100 point

Ekstra Bladet uge 25 - 2017

2015 Roccolo del Lago Bardolino Classico, Italien Kr. 50,-

Masser af røde bær i duften. En let rødvin fra Gardasøens bred med røde kirsebær, let tørhed, blomster i smagen. Simpel men velfungerende. 87/100 point

Ekstra Bladet uge 24 - 2017

2014 Domaine La Brune, Beaumes de Venise, Rhône, Frankrig Kr. 79,-

Fra Beaumes de Venice i Rhonedalen. Krydret i duften som fortsætter i smagen med brombær, peber og krydderier. Pæn intensitet, velbalanceret med en saftig memmellang afslutning. Pænt køb. 87/100 point

Ekstra Bladet uge 22 - 2017

Abel Jobart Brut Selection Champagne, Frankrig Kr. 132,-

Masser af autolysis karakter i næsen. Fersken, hvid peber, limefrugt i smagen. En yderst flot champagne til prisen med en flot vedvarende mousse og lang afslutning. Godt eksempel på at der er guld at finde hos de helt små producenter. 90/100 point. GODT KØB

Ekstra Bladet uge 21 - 2017

2015 Riesling, Dr. Wehrheim, Pfalz, Tyskland kr. 139,-

En stram, tør og stringent riesling. Grønne æbler, citrus, mineralitet i udtrykket. Vellavet måske en anelse spinkel. 88/100 point.

Ekstra Bladet uge 21 - 2017

2011 Nebbiolo d’Alba, La Torricella, Piemonte, Italien kr. 110,-

Brun kant og meget moden i udtrykket. bitre kirsebær, kamfer, tobak, lakrids og vanilje. En moden nebbiolo med en pæn syre og tørre tanniner. Krydret afslutning. 88/100 point.

Ekstra Bladet uge 19 - 2017

Jensen's London Distilled Bermondsey Dry Gin. 43%. Kr. 299,-

Ginen er genskabt efter opskrifter fra det tidlige 20. århundrede, hvor enebærsmagen er mindre fremtrædende end i de moderne opskrifter. Intens i duften af især enebær og lakrids. En fed og fyldig gin, meget ren i smagen. Koriander, enebær, hvid peber, græs og en let sødme i smagen. Yderst kompleks og balanceret med alkoholen. 93/100 point.

Vinavisen.dk uge 19 - 2017

2015 Syrah Rafale, Vignerons Catalans, Pays d’Oc IGP, Frankrig – kr. 36,-

Til 36 kr. er dette en ganske god hverdags-rødvin. Der foregår måske ikke så meget, men vinen er venlig og uden kanter. Flasken har skruelåg.

Ekstra Bladet uge 15 - 2017

2014 Carmenere Reserva, Leyendas de Familia, Chile kr. 58,-

En let krydret vin med urtede toner i duft og smag. Brombær, krydderier, grøn peber, varme krydderier og vanilje. Sødmefuld krydret i afslutning. Simpel men velfungerende. 87/100 point

Vinavisen.dk uge 16 - 2017

2015 Pierre Laurent, Domaine des Chambris, hautes-Côtes-Nuits, Bourgogne, Frankrig kr. 94,-

En rigtig lækker rødvin fra Bourgogne, let og læskende med fin, blød frugt og sødme og et karakteristisk billede af druen Pinot Noir.

Ekstra Bladet uge 15 - 2017

2013 Carmenere Gran Reserva, Leyendas de Familia, Maule valley, Chile kr. 76,-

Fra Maule i det sydlige Chile. Saftig modne bær i smagen. Blåbær, sorte kirsebær, grøn peber og vanilje i smagen. En flot og pæn carmenere med en medium koncentration, velbalanceret og en krydret afslutning. Fire pæne stjerner. Godt køb. 88/100 point.


Vinavisen.dk uge 15 - 2017

2009 Valturio, Valturio Macerata Feltria, Marche Rosso, Italien kr. 128,-

En superlækker rødvin, meget Sangiovese, ikke Toscana, men nabo-regionen Marche. Blød, dejlig frugt, fine tanniner, lang eftersmag. En god anvendelig madvin.

Ekstra Bladet uge 14 - 2017

2014 Les Essentielles Pinot Noir, Vignerons de Mancey, Bourgogne, Frankrig kr. 79,-

Jordbær i duften. En let frugtig pinot med jordbær, røde kirsebær, lette krydderier og blomster i smagen. Pænt balanceret, medium koncentration. Frugtig afslutning. Godt køb. 88/100 point.

Ekstra Bladet uge 13 - 2017

2010 Château Arnauton, Fronsac, Bordeaux, Frankrig kr. 108,-

Fra Fronsac på primært merlot. En fyldig vin hvor man også kan fornemme lidt alder. I smagen brombær, mocca, tobak og krydderier. Velbalanceret med en let tør afslutning. Bestemt et hæderligt glas til prisen. 88/100 point.

Vinavisen uge 13 - 2017

2015 Merlot Rafale, Vignerons Catalan, Pays d’Oc, Frankrig, Kr. 36,-

Til prisen 36 kr. er denne rødvin lidt af et kup. Den har en blød og lækker frugtsmag, fin krydring og en god eftersmag. Har man mon byttet om på tallene, og skulle vinen i virkeligheden have kostet 63 kr.?

Berlingske uge 12 - 2017

2014 Givry Rouge ”Jean Chofflet” Domaine Chofflet Valdenaire, Bourgogne, Frankrig, Kr. 118,-

Kirsebær og blommesten i duft. Let i mund med en fin modenhed i frugten og et lille pikant syrebid. Ikke den største bourgogne, men bestemt vellavet.

Ekstra Bladet uge 12 - 2017

2013 Reserva, Calheiros Cruz, Douro, Portugal kr. 99,-

Vin fra Douro dalen på Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz. Fyldig krydret vin med brombær, lakrids, peber, krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen dog for dominerende. Men derudover en saftig flot vin. 88/100 point uden hensyntagen til prisen.

Berlingske uge 11 - 2017

2010 Devise d’Ardilley, Haut-Medoc Cru Bourgeois, Bordeaux, Frankrig Kr. 121,-

Fint udviklet Bordeaux fra stor årgang med tørret frugt og chokolade. En anelse hed og tannisk i munden.

Berlingske uge 10 - 2017

Champagne Brut Reserve, Abel Jobart, Frankrig kr. 152,-

Ristede nødder og let stødt æble i duft. Medium fylde i mund med god rigtig længde for en Champagne i det prisniveau. Glimrende køb.

Berlingske uge 9 - 2017

2012 Givry 1. Cru ”Clos de Choue” Domaine Chofflet Valdenaire, Bourgogne, Frankrig kr. 139,-

Perfekt åben næse med ærketypiske Bourgogne-træk: Kirsebær, fløjl, underskov og vanijle fra egefadet. Blød og sødmefuld mund – næsten oversøisk. Man mærker man er sydpå. Drik nu!

Berlingske uge 8 - 2017

2012 Barolo ”La Torricella” Diego Pressenda, Piemonte, Italien kr. 179,-

Vidunderlig duft af søde kirsebær, blommesten, tobak og lakrids. Ditto i smagen, der er tør og stram, som en Barolo skal være, med en fin balance mellem frugtsødme og struktur.

”Godt køb” Ekstra Bladet uge 8 - 2017

2010 Château Fort Pontus, Fronsac, Bordeaux, Frankrig kr. 70,-

Vin på udelukkende Merlot fra Fronsac i Bordeaux. Sorte bær i frugten. En krydret, velbalanceret og saftig vin. Simpel og ligefrem med brombær, tobak og vanijle i smagen. Mellemlang afslutning. Pæn Bordeaux til prisen. 89 point (uden hensyntagen til prisen)

Berlingske uge 7 - 2017

2014 Grüner Veltleiner "Hundsleiten” weingut R & A Pfaffl, Weinviertel, Østrig kr. 109

Ret typisk veltliner med gule stenfrugter og det urtede, peberagtige strejf Østrigerne kalder pfefferl. Relativ let vin.

Berlingske uge 7 - 2017

2012 Vosne-Romanée 1. Cru ”Les Suchots” Jerôme Chezeaux, Bourgogne, Frankrig kr. 412,-

Superlækker Bourgogne med inslag af solmodne kirsebær og mandel. Glimrende klassisk vin, med indtagende og elegant frugtsødme.

Vinavisen.dk uge 7 - 2017

2012 Château La Perriere, Lussac Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrig kr.91,-

Pæn Bordeaux på druerne Merlot og Cabernet Franc, tør, fimnt krydret og med lidt fortrængt frugt, der holder igennem til eftersmagen. Udpræget en madvin.

Vinavisen uge 6 - 2017

2014 Le Pas de Montmirail, Gigondas, Frankrig kr. 103,-

En rigtig dejlig Rhône-rødvin, kompleks og i fin balance. Der er en blød, lækker bærsmag, der er krydderi (timian), der er tilpas syre og en lang eftersmag. Velegnet til mange retter – en god bog. Flot flaske.

Vinavisen uge 6 - 2017

2015 Vibio, Fattoria di Monticello, Umbrien IGT, Frankrig Kr. 58,-

Til den lave pris, er den rødvin en fortræffelig vin. Den er lavet på druerne Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir og ligger fint i munden med sin gode frugt og fint integreret fadnoter. Alle pengene værd.

Berlingske uge 5 - 2017

2014 Saint-Amour, Maison Coquard, Cru de Beaujolais, Frankrig kr. 77,-

Frisk og frugtig vin, med masser af lyse, røde bær i frugten. En Beaujolais til den meget lette side, hvor man finder kirsebær og blommesten i finalen. En vin der bare drikker godt.

Berlingske uge 2 - 2017

2014 Domaine de la Brune, Beaumes de Venise, Frankrig kr. 79,-

Hindbær, peber og grønne grene. Ret let, men velstruktureret Rhône-vin. Med en dejlig saftig garvesyre.

Berlingske uge 1 - 2017

2015 Cabernet Sauvignon, Rafale, Vignerons Catalans, Frankrig kr. 36,-

Frugtig og Beaujolais-agtig. Blød og behagelig i munden med en lille frugtsødme. Hvilket nok vil falde i de fleste smag. Fire en halv.

Vinavisen.dk uge 1 - 2017

2009 Solco, Valturio, Rebo, Marche Rosso IGT, Italien kr. 140,-

Vellavet rødvin med god bred frugt og krydring, og begge dele er til stede hele vejen igennem til eftersmagen.

Berlingske uge 52 - 2016

2014 Calheiros Cruz, José Carlos de Morias Cruz, Douro, Portugal kr. 49,-

Kirsebærsten og stilke i duft. Åben og frugtig i munden med fint garvesyrebid og en lille frugtsødme på toppen. Ikke så tosset. Fire en halv.

Vinavisen.dk uge 52 - 2016

Bracamonte, Grupo Yllera, Tempranillo, Ribera del Duero, Crianza, Spanien kr. 84,-

Denne rødvin er præget af et markant fadpræg efter 12 måneder på fransk og amerikansk eg. Nogle vil finde denne smag lidt for meget af det gode, men der er også god frugt i vinen.

Berlingske uge 52 - 2016

”69” Cremant de Bourgogne, Maison Coquard, Bourgogne, Frankrig kr. 79,-

Ret neutral, let krydret sag med gule stenfrugter i næsen, ganske rund.

Vinavisen.dk Uge 51 - 2016

Domaine de la Brune, Vignerons de Caractere, Beaumes de Venise, Frankrig kr. 79,-

En meget dejlig Rhône-vin på druerne Grenache og Syrah – lækker, fyldig frugt, bløde tanniner …. Og en meget attraktiv pris. En udpræget madvin.

Vinavisen.dk uge 51 - 2016

Olmo, Valturio, Sangiovese, Marche IGT, 2014 Italien kr. 81,-

En rigtig god rødvin på økologisk dyrkede druer. Den har en god druesmag med en let fedme, god krydring med lang eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.

Vinavisen.dk uge 50 - 2016

Guiseppe Campagnola, Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, Italien, 2014, middel alkohol (13,5%) 72 kr.

Stor, blød og lækker - en flot rødvin lavet på druekvaset fra Amarone-produktionen. Der er god frugt, bløde tanniner, tilpas sødme og syre. Lang eftersmag. Vinen er lavet på druerne Corvine og Rondinella.

Vinavisen.dk uge 50 - 2016

Château Bel Orme Tronqouy de Lalande, Château Rauzan Gassies, Haut-Médoc, Cru Bourgeois, Frankrig, 2009, middel alkohol (14%) 135 kr.

En vellavet og god Bordeaux-rødvin med liflig duft og en god, bred og tæt Bordeaux-smag. Lang eftersmag. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.

Vinavisen.dk uge 50 - 2016

Quinta do Estanho, Porto, Portugal, høj alkohol (19,5%) 69 kr.

En god portvin til 69 kr. Måske lidt enkel, men den er afrundet, venlig og uden kanter.

Vinavisen.dk uge 48 - 2016

Le Bine, Giuseppe Campagnola, Valpolicella Classico, Italien, 2015, lav alkohol (13%) 56 kr.

En lidt enkel, men vellavet rødvin på druerne Corvina og Rondinella. Den har god frugt og måske noter i regtning af muskatnød.

Vinavisen.dk uge 47 - 2016

Aliance, Daniel & Julien Barraud, Chardonnay, Pouilly-Fuissé, Frankrig, 2014, lav alkohol (13%) 135 kr.

Liflig hvidvin med en fin duft og en frisk, bred druesmag. Faktisk en perfekt hvidvin til mange formål - en tør vin, men med en vidunderlig, lille sødme, noter af fersken og citrus og mineralske noter.

Vinavisen.dk uge 46 - 2016

Rossern, Pfaffl, Chardonnay, Niederösterreich, Østrig, 2013, høj alkohol (15%) 198 kr.

En usædvanlig hvidvin og en meget kraftig vin med 15% alkohol. Den har en let cremet, krydret druesmag, der udvikler sig meget i munden og i en eftersmag, der næsten er kraftigere end den umiddelbare smag. Ingen spritkant.

Vinavisen.dk uge 45 - 2016

Abel Jobart, Champagne, Brut, Frankrig, 2011, lav alkohol (12%) 168 kr.

En fem år gammel årgangs-champagne til 168 kr. - kan det lade sig gøre? Faktisk er det en rigtig god champagne med fine, stadige bobler og en smag, der er lækker og modnet af alderen. I smagen noter af grape og mandarin, et strejf af rugbrød samt en lille sødme, Vinen har ikke det brede smagsbillede som årgangvine fra de store, berømte champagnehuse, men den er mere end pengene værd, Vinen er lavet på 70% Petit Meuniér og 30% Chardonnay - altså uden den sædvanlige Pinot Noir.

Vinavisen.dk uge 45 - 2016

69, Christophe Coquard, Gamay, Beaujolais, Frankrig, 2014, lav alkohol (12%) 52 kr.

En venlig og okay Beaujolais-rødvin i den lettere ende, hvor den attraktive pris er i overensstemmelse med kvaliteten.

Vinavisen.dk uge 44 - 2016

Calheiros Cruz, Canelas, Douro, Portugal, 2013, høj alkohol (15,5%) 99 kr.

En stor og superlækker rødvin på de gode portvinsdruer Touriga Nacional, Touriga Frana og Tinta Roriz. Den har en god duft og en dyb farve. I den bløde, fyldige smag er der noter af mørke bær og en fin krydring. Med sine 15,5 procent er den godt på vej til fætteren portvin, men der er ingen spritkant.

Vinavisen.dk uge 44 - 2016

Goldjoch, Pfaffl, Grüner Veltliner, Weinviertel, Østrig, 2014, middel alkohol (14%) 165 kr.

En hvidvin med en fyldig og dyb frugtduft med noter af banan men også med strejf af eg. Smagen er ligeledes fyldig og fuld af frugt - blandt andet modne grønne druer og mango - og med en anelse fedme, der gør, at den holder længe i munden. Det er en meget lækker vin, og man fornemmer slet ikke det relativt høje alkoholindhold. Nyd den til fjerkræ, lette kødretter eller milde, cremede oste.

Vinavisen.dk uge 44 - 2016

Hommage, Pfaffl, Grüner Veltliner, Wein aus Ôsterreich, Østrig, 2015, middel alkohol (13,5%) 260 kr.

En Grüner Veltliner i den dyre ende, men også meget lækker med et bredt, faceteret smagsbillede, mild, delikat krydring og en lille sødme. Lang eftersmag.

Vinavisen.dk uge 43 - 2016

Clos de Choué, Domaine Chofflet Valdenaire, Pinot Noir, Givry 1er Cru, Frankrig, 2012, lav alkohol (13%) 139 kr.

Denne rødvin fra Bourgogne-området Côte Chalonnaise "smelter på tungen". En delikat sag med god Pinot-duft og en blød smag med et klart og modent billede af druen Pinot Noir. Fin vin til prisen.

Vinavisen.dk uge 43 - 2016

La Torricella, Diego Pressenda, Nebbiolo, Barolo, Italien, 2012, høj alkohol (14,5%) 179 kr.

Lækker, fire år gammel rødvin, tør og oplagt til mad - fx en god bøf. Det er en vin, der vil noget med sin rene frugt, bløde tanniner og mange facetter.

Vinavisen.dk uge 36 - 2016

Château Vieux Chevrol, Lalande de Pomerol, Frankrig, 2012, middel alkohol (13,5%) 107 kr.

En tungesmækker vin - en dejlig Bordeaux-rødvin til en attraktiv pris. Pengene værd. Den har en god, saftig og kompleks smag med bløde tanniner, tilpas syre og en lille sødme. Lang eftersmag.

Vinavisen.dk uge 34 - 2016

Château Lamothe-Bergeron, Haut-Médoc, Cru Bourgeois, Frankrig, 2009, middel alkohol (13,5%) 138 kr.

En dejlig rødvin - en rigtig Bordeaux med elegance og rygrad, men også med god frugt, især mørke, modne kirsebær, i både duft og smag. I eftersmagen er der et lille bid af ren lakrids. Nyd den til lette kødretter.

Berlingske uge 33 - 2016

2015 Cantosan-Verdejo, Grupo Yllera, Rueda, Spanien, 51 kr.

Citrus, græs og melon. Enkel, frisk og slank spanier med en sprød syre.

Berlingske uge 32

2014 Chardonnay Leyendas de Familia Reserva, Casa Donoso, Maule Valley, Chile. 58 kr.

Pære og kridt med en bagkant vanilje. Usædvanlig chilensk chardonnay i en let oxidativ stil med en smule fadpræg.

Vinavisen.dk uge 32 - 2016

Château la Renaissance, Pomerol, Frankrig, 2011, lav alkohol (13%) 156 kr.

En typisk Bordeaux-rødvin af den tørre slags. En lidt underspillet frugt og krydring, men også elegance. En "lille" Pomerol, men som sådan okay til prisen.

Berlingske uge 31 - 2016

2014 Rafale Cabernet Sauvignon, Pays d'Oc, Frankrig. 36 kr.

Krydret næse med sødme sødmefuld varm og saftig frugt - mere Roussillon end cabernet sauvignon. Ganske drikbar - glimerende køb til prisen.

Vinavisen.dk uge 30 - 2016

Calheiros Cruz, Memórias, Douro, Portugal, 2008, høj alkohol (15,5%) 226 kr.

En stor og meget flot rødvin fra portvinens dal. En vin, hvor alle elementer smelter sammen til et fornemt hele i fin balance. Den er lavet på druerne Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz, der også bruges til portvin, og den smager da også lidt i retning af portvin. Men den er tør og med fint integrerede fadnoter. Den har dog også en lille sødme, men til gengæld ingen spritkant trods de 15,5% alkohol. Otte år gammel, men må gerne ligge endnu nogle år. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.

Berlingske uge 29 - 2016

2012 château Peyrabon, Haut-medoc Cru bourgeois, Frankrig. 99 kr.

Glimerende Cru bourgeois, hvor den sympatiske 2012 årgang træder fint igennem, med sin imødekomende mørke frugt, suppleret med vin mineralitet og velafstemt fad. Relativt blød og let drikbar. klassisk Bordeaux til meneskepris.

Berlingske uge 28 - 2016

2013 Riesling Grand Cru Zotzenberg, Leipp-Leininger, Alsace, Frankrig. 95 kr.

Oser af æble, kridt, let ovemoden blomme og petroleum (hvilket er typisk for riesling-druen). Syrestruktureret vin, der besidder en lille snert af mineralitet. Glimrende.

Vinavisen.dk uge 23 - 2016

Quinta do Estanho, Porto, Tawny, Portugal, høj alkohol (19%) 51 kr.

Der er tørrede korrender over duften af denne portvin, mens smagen byder på søde svesker. En udmærket - og meget prisvenlig - portvin til en god, sød dessert og til tørre kraftige oste.

Vinavisen.dk uge 23 - 2016

Le Bine, Giuseppe Campagnola, Valpolicella Classico, Italien, 2014, lav alkohol (13%) 56 kr.

Denne rødvin dufter af syltede kirsebær. Men der er intet syltet eller marmeladeagtigt over smagen, som er blød og rund og fuld af frugt, men som også har en fin syre til at opveje frugtsødmen. En lækker vin, som mange vil kunne lide. Drik den til ikke alt for kraftige kødretter eller til tørre italienske oste.

Vinavisen.dk uge 22 - 2016

Château Penin, Sauvignon Blanc, Bordeaux, Frankrig, 2014, lav alkohol (12,5%) 68 kr.

strejf af hyldeblomster i duften og med en tør og fyldig smag med noter af grønne druer. En rigtig god vin til lyse fiskeretter.

Vinavisen.dk uge 21 - 2016

Les Cigales, Château Penin, Bordeaux, Frankrig, lav alkohol (12,5%) 56 kr.

Denne udmærkede rosévin har en fin, lys laksefarve, en dejlig duft og en harmonisk, frisk smag. En meget anvendelig vin både som áperitif, som terrassevin og til mad.

Vinavisen.dk uge 20 - 2016

Domaine la Brune, Beaumes de Venise, Frankrig, 2014, middel alkohol (14%) 79 kr.

Rhône-appellationen Beaumes de Venise er bedst kendt for sine søde vine, men kan bestemt også fremstille dejlige rødvine - hvilket denne vin er et tydeligt eksempel på. Det er en vin med en herlig aromatisk duft og en bred, varm og krydret smag med noter af modne frugter. En rigtig god vin til prisen. Drik den til kraftige kødretter eller til en god pastaret.

Vinavisen.dk uge 20 - 2016

Clos de la Tour, La Closerie des Thorins, Gamay, Moulin-à-Vent, Frankrig, 2013, lav alkohol (13%) 140 kr.

En vellavet Beaujolais-rødvin med dejlig frugt, bløde tanniner, fin krydring og en god syre til mad. Husk, at den skal skænkes vel afkølet.

Vinavisen.dk uge 19 - 2016

Domaine Labry, Chardonnay, Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune, Frankrig, 2014, lav alkohol (12,5%) 96 kr.

Frisk og ret let hvidvin med en god druesmag. En rigtig dejlig sommervin - en af de første vine i år, som vi vil bruge ordet terrassevin om.

Vinavisen.dk uge 19 - 2016

Château Devise d'Ardilley, Haut-Médoc, Cru Bourgeois, Frankrig, 2010, middel alkohol (14%) 121 kr.

En klassisk og ualmindelig lækker rød Bordeaux-vin. Den dufter rent af solbær og har en fyldig, fløjlsblød og kompleks smag med fin balance mellem frugt og tanniner.

Vinavisen.dk uge 18 - 2016

Deau, Distillerie des Moisans, Pineau des Charentes, Frankrig, høj alkohol (17%) 75 kr.

Pineau des Charentes er en fransk apéritif-vin, lavet af frisk, ugæret druesaft - eventuelt let gæret - der er "forstærket" med cognac. Vinen er sød, men ikke SÅ sød, og den har en lækker smag med krydderier og noter af brændte figner. Fin til ikke alt for søde desserter.

Vinavisen.dk uge 18 - 2016

Yllera, Bodegas Grupo Yllera, Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla y León, Spanien, 2012, høj alkohol (14,5%) 59 kr.

Flot rødvin - og til 59 kr. lidt af et fund. Den har en bred frugtsmag, en vis tørhed, men også en lille sødme. Dertil vanille fra den fint integrerede fadlagring.

Vinavisen.dk uge 17 - 2016

Wien 1, Pfaffl, Wien, Østrig, 2015, lav alkohol (11,5%) 67 kr.

En meget lækker hvidvin på Riesling, Grüner Veltliner og Pinot Blanc. Vinen har en fint parfumeret duft og en dejlig fyldig smag med noter af modne grønne druer og en lille smule grape til slut. Flasken har skruelåg.

Vinavisen.dk uge 17 - 2016

Roccolo del Lago, Giuseppe Campagnola, Bardolino, Italien, 2014, lav alkohol (13%) 50 kr.

En venlig, saftig og let drikkelig rødvin på druerne Corvina og Rondinella. Det er en vin, der hænger godt sammen med sin gode, bløde frugt og fine sødme. Til 50 kr. er den ganske enkelt et scoop.

Berlingske uge 16 - 2016

Valpolicella, 2013, Caterina Zardini, Valpolicella, Italien 89kr.

Søde kirsebær i både næse og mund. Slank og let rustik vin med velafstemt frugtsødme i kombination med frisk syre. En let bitterhed spores i afslutningen – typisk for valpolicella.

Vinavisen.dk uge 16 - 2016

Goldjoch, Pfaffl, Grüner Veltliner, Weinviertel, Reserve, Østrig, 2014, middel alkohol (14%) 165 kr.

En dejlig hvidvin med en fint krydret duft og en frisk og lækker, let cremet smag med noter af eksotiske frugter og ... er det mon banan?

Berlingske uge 15 - 2016

2012 Grande Sélection merlot, Chateau Penin, Bordeaux, Frankrig 76 kr.

Typisk merlot fra højre bred og typisk 2012: Meget mørk frugt med julekageagtige noter. Ganske potent og kraftfuld med en syre og tannin.

Berlingske uge 15 - 2016

2012 Grande Sélection merlot, Chateau Penin, Bordeaux, Frankrig 76 kr.

Typisk merlot fra højre bred og typisk 2012: Meget mørk frugt med julekageagtige noter. Ganske potent og kraftfuld med en syre og tannin.

Vinavisen.dk uge 15 - 2016

Château Peyrabon, Patrick Bernard Gérant, Haut-Médoc, Cru Bourgeois, Frankrig, 2012, lav alkohol (13%) 95 kr.

Ja, sådan er en god Bordeaux-rødvin i den venlige ende af prisskalaen. Den har en harmonisk, tør smag, fyldig frugt og efter fire år en afrundet modenhed. I smagen gode tanniner og trækasse.

Vinavisen.dk uge 15 - 2016

Jean Chofflet, Domaine Chofflet Valdenaire, Pinot Noir, Givy, Frankrig, 2013, lav alkohol (13%) 103 kr.

En rigtig god Pinot Noir - og en rigtig god Bourgogne-rødvin til prisen. Den har en blød, fint krydret smag og et lille strejf af fadlagring.

Køge Vinhandel ApS • Brogade 19 • 4600 Køge • Danmark • E-mail: info@koegevinhandel.dk • Tlf.: 56650090 • CVR: 25838572