Søg


Saint Emilion og Montagne Saint Emilion

  Filtrering

 • Pris

  Pris

  DKK 169
  DKK 679
  DKK  - DKK 

Saint-Émilion
Det er en meget smuk lille by, på en bakke med gader belagt med toppede brosten, ældgamle kældre i kalkstensgrunden og huse fra middelalderen. Romerne var her også: digteren Ausonius dyrkede vin der hvor Château Ausone i dag ligger.
 Saint-Émilion regionen er syv gange større end naboen Pomerol, og den strækker sig fra floden Dordogne ind over baglandets blide højdedrag; det er fra disse skråninger hovedparten af de bedste druer kommer, dyrket af mange hundrede små ejendomme. I modsætning til Pomerol er Saint-Émilion klassificerede, men om det hjælper forbrugeren er et åbent spørgsmål. Problemet med den stive klassificering af Médoc i 1855 er at tiden er løbet fra den. Hvor meget bedre ville det ikke være med en fleksibel klassificering der løbende kunne føres ajour f.eks. hvert tiende år, så der kunne tages højde for ændringer i kvalitet, udbytte og ejerskifte. Det er præcis dette system der anvendes i Saint-Émilion; ulempen er blot at systemet svinger som vinden blæser så det er mindre pålideligt end godt er.
Det er et rosværdigt forsøg på at skaffe orden i Saint-Émilions forskelligheder uden at gøre det for indviklet; hvis man kan opretholde systemet længe nok, kunne det være en udemærket rettesnor for forbrugeren så de kunne få noget ud af etiketterne.
Merlot druen er hovedansvarlig for Saint-Émilions stil. Saint-Émilion er imidlertid ikke så ensidig som Pomerol, da der et pænt tilskud af Cabernet Franc i vinene, og det er her den modne blødhed kommer fra. Den store Charme ved Saint-Émilion er den umiddelbare, imødekommende måde den drikkes på; og det er et godt udgangspunkt for en rundsmagning af Bordeaux' vine. Saint-Émilion er sædvanligvis den letteste af de klassiske Bordeaux vine, det nærmeste man i den henseende kommer den oprindelige betegnelse "clairet". De modner relativt hurtigt, på samme måde som Pomerol, så de fleste kan drikkes når de er fem til ti år gamle; de højt klassificerede vine, med mere krop, er naturligvis de langsommeste.
Saint-Émilion vinene er ikke så meget "frugtagtige" som de er "drueagtige" i karakteren; de har et åbent sind, er ærlige, udadvendte, godmodige, med et temperament der er mere latinsk end aquitansk. Det betyder ikke at de er flygtige, men de bøjer sig mod den varme, solbrændte, rosinagtige side af smagsspektret.Vi anbefaler

TilbudSe anmeldelseUdgået
Køge Vinhandel • Kirke Værløsevej 26, st. 2B, 3500 Værløse • Danmark • E-mail: info@koegevinhandel.dk • mobil +45 53 57 35 30 • CVR: 41112883